vrijdag 3 augustus 2007

1 augustus 2007


Hoog en (hopelijk) droog

In Amsterdam zijn ze eindelijk wakker. In navolging tot andere Europese steden kunnen toeristen en dagjesmensen nu ook in zeg maar een openlucht-dubbeldekkerbus hoog en (hopelijk) droog aapjes en gebouwtjes bekijken. Het aantal malle attracties in de hoofdstedelijke toerisme-industrie is in de afgelopen tien jaar flink divers geworden. Wat dat betreft hebben de rondvaartboten – die ooit het sightseeingmonopolie in handen hadden – heel wat concurrentie te duchten.
Lange tijd hoefde zij slechts waterfietsen naast zich te dulden.
Nu kan je je ook door de stad laten toeren met paard en koets en in fietstaxi’s. Het heeft het pretparkgehalte van de hoofdstad danig verhoogd. It’s all about the money. In de zomer is het dus oppassen geblazen voor fietsende of steppende toeristen die vaak knetter high zijn, paarden, fietsers, dubbeldeksbussen, (fiets)taxi’s en de lokale fietsers zelfs.
Zie dan maar veilig de Dam over te steken. Velen richten namelijk niet hun blik op het verkeer maar op allerlei gebouwen en rariteiten. Gelukkig zijn er nog altijd de duizendtonner-trams die bonkend en jengelend de boel wakker schudden: don’t die in Amsterdam!
Zie Archief (rechts) voor meer 'Actueel in Beeld'